ברוכים הבאים! בלוג זה נועד לספק משאבים לפסיכולוגים חינוכיים ואחרים בנושאים הקשורים לדיאגנוסטיקה באורייטנצית CHC אבל לא רק.

בבלוג יוצגו מאמרים נבחרים וכן מצגות שלי וחומרים נוספים.

אם אתם חדשים כאן, אני ממליצה לכם לעיין בסדרת המצגות המופיעה בטור הימני, שכותרתה "משכל ויכולות קוגניטיביות".

Welcome! This blog is intended to provide assessment resources for Educational and other psychologists.

The material is CHC - oriented , but not entirely so.

The blog features selected papers, presentations made by me and other materials.

If you're new here, I suggest reading the presentation series in the right hand column – "intelligence and cognitive abilities".

נהנית מהבלוג? למה שלא תעקוב/תעקבי אחרי?

Enjoy this blog? Become a follower!

Followers

Search This Blog

Featured Post

קובץ פוסטים על מבחן הוודקוק

      רוצים לדעת יותר על מבחן הוודקוק? לנוחותכם ריכזתי כאן קובץ פוסטים שעוסקים במבחן:   1.      קשרים בין יכולות קוגניטיביות במבחן ה...

Thursday, August 2, 2018

כל מילה בסלע



במאמר משנת 1990 שהפך לקלאסיקה, מייעצים McDermott, Fantuzzo, and Glutting לפסיכולוגים: "אמרו "לא" לניתוח תת מבחנים".  ניתוח תת מבחנים הוא מתן פרשנות לפערים בין ציונים של תת מבחנים בודדים.  למשל: " "יכולת האנליזה והסינתזה של יורם מול גירוי מופשט נמוכה מיכולת האנליזה והסינתזה שלו מול גירוי משמעותי )קוביות – 8 , הרכבת עצמים – 12)".    לחצו על השקופית להגדלה:





ובתרגום חופשי:

"המדע תמיד מציג מתח מסוים בין הכוללני לספציפי – הכוללני ניתן יותר להכללה והספציפי מדויק יותר.  אולם המתח נפתר בקלות בכך שהמדע מתפתח רק באמצעות יכולתו להציע לנו את המושג המוכלל ביותר שעדיין שומר על מידה סבירה של דיוק.  מוצדק להעדיף את המושג הספציפי רק כאשר מידת הדיוק שלו עולה מאד על זו של המושג הכוללני...עד שהוכחות משכנעות ורבות משקל יראו אחרת, עלינו לייעץ לפסיכולוגים לומר "לא" לניתוח תת מבחנים".

McDermott, P. A., Fantuzzo, J. W., & Glutting, J. J. (1990). JUST SAY NO TO SUBTEST ANALYSIS: A CRITIQUE ON WECHSLER THEORY AND PRACTICE. Journal of Psychoeducational Assessment8, 290-302.

No comments:

Post a Comment